Hola, soy Els

tolk Engels, Spaans en kattentaal

Die laatste taal bleek veruit de moeilijkste om te leren. Na de dood van ons katje Romy in 2017 beseften we pas dat ze wel had aangegeven dat ze zich niet goed voelde, maar dat wij de signalen verkeerd begrepen hadden.

Om het beter te doen voor onze andere katten heb ik me erna verdiept in kattengedrag: boeken gelezen, cursussen gevolgd en me zelfs ingeschreven voor een postgraduaat.

Als alles volgens plan verloopt, studeer ik deze zomer af als kattengedragstherapeute. Ik wil echter niet tot dan wachten om mijn kennis te delen met jou, zodat jij je katje(s) zo gelukkig, zo gezond en zo lang mogelijk bij je kan houden 😺

  Mijn eerste tips: Wat als je kat in huis plast?

Als kattengedragsdeskundige wil ik jou

Informeren

Met wetenschappelijke inzichten in begrijpelijke taal. Het natuurlijke gedrag van je kat kennen, is de eerste stap in het voorkomen of oplossen van ongewenst gedrag.

Inspireren

Met praktische tips en tricks, gebaseerd op die inzichten, die je meteen kan toepassen.

Adviseren

Als daarna zou blijken dat je kat toch nog niet helemaal gelukkig is, dan zoeken we samen naar een oplossing op jullie maat.

I Love Happy Cats-aanpak

In 2017 was ik een liefhebbend en goedbedoelend, maar vrij onwetend kattenbaasje. Dat laatste werd pijnlijk duidelijk terwijl ik het boek 'I Love Happy Cats' las. Toen is de wereld van de katten voor mij opengegaan en ik ben er met veel enthousiasme ingedoken.

Vijf jaar later heb ik de cirkel rondgemaakt door het Happy Cats keurmerk te behalen. Dit biedt jou de zekerheid dat ik je zal informeren, inspireren en adviseren volgens de principes die ik ook hanteer voor onze eigen katten.

bekijk hier hoe ik jou kan helpen →

Opleidingen

Super Foods voor Katten (2021)

Happy Cats Bootcamp (2020)

EHBO voor honden en katten (2018)

Happy Cats Bootcamp PRO (2021)

Stress bij katten (2019)

Socialisatie van kittens (2019)

Seniorkatten (2019)

Verrijking voor katten (2019)

De gezonde kat (2019)

Nog enkele weetjes over mij:

  • Kind van de (voorlopig nog) recordzomer van 1976.
  • In 2018 en 2019 heb ik gewerkt als catsitter. Het winnen van het vertrouwen van de katjes en het inspelen op hun verschillende noden en karakters was soms uitdagend, maar altijd leerrijk.
  • Samen sta je sterker dan alleen. Als student-lid van de VDG (Vereniging voor Diergedragsprofessionals) leer ik bij van ervaren collega's. Dankzij dat netwerk kan ik jou indien nodig doorverwijzen voor een optimale opvolging.
  • Op woensdagnamiddagen sta ik in het infopunt en de shop van DreamCATchers in Gent. We beantwoorden er vragen van cat servants en helpen hen om hun kat(ten) gelukkiger te maken. Spring zeker eens binnen als je in de buurt bent!
  • Mijn derde passie, naast taal en katten, is muziek - zowat alle pop en (alternatieve) rock van de voorbije 60 jaar. Af en toe sta ik dan ook in een concertzaal of op een festivalweide. Mét oordoppen op maat (safety first).
  • Een nutteloos weetje over nutteloze weetjes (meta): er schuilt een quizfanaat in mij. Al moet ik toegeven dat het gezelschap en de snacks tijdens een quiz minstens even belangrijk zijn als onze rangschikking.
  • Last but certainly not least: ik ben sinds 2009 samen met Bram. Net als ik dol op muziek en katten (bye bye, street credibility) en mijn grootste supporter in alles wat ik onderneem. Maar helemaal geen fan van aandacht. Sorry Bram 🙂

"

Els kwam enkele jaren geleden op onze schichtige oudere kater Hercules passen en had meteen zijn vertrouwen gewonnen. Uit de berichtjes, foto's en filmpjes bleek ook dat hij bij haar in goede handen was. Ze heeft een heel groot hart voor katten.

Veerle Verhelst

"

We leerden Els kennen toen we op zoek waren naar vakantie-opvang voor onze katten. Zelfs het vertrouwen van onze meest schuwe poes had ze heel snel gewonnen. Katten voelen zich duidelijk op hun gemak in haar bijzijn.

Sylvie Goyvaerts

Wil jij ook de geheimen van de kattentaal ontsluieren?

Schrijf je in voor mijn mails met inspurratie