Hola, soy Els

tolk Engels, Spaans en kattentaal

Die laatste taal bleek veruit de moeilijkste om te leren. Na de dood van ons katje Romy in 2017 beseften we pas dat ze wel had aangegeven dat ze zich niet goed voelde, maar dat wij de signalen verkeerd begrepen hadden.

Om het beter te doen voor onze andere katten heb ik me daarna verdiept in kattengedrag: boeken gelezen, cursussen gevolgd en me zelfs ingeschreven voor een postgraduaat.

Als alles volgens plan verloopt, studeer ik in juni 2023 af als dierengedragstherapeute. Ik wil echter niet tot dan wachten om mijn kennis te delen met jou, zodat jij je katje(s) zo gelukkig, zo gezond en zo lang mogelijk bij je kan houden 😺

  Mijn eerste tips: Wat als je kat in huis plast?

Als kattentolk wil ik jou

Informeren

Met wetenschappelijke inzichten in mensentaal. Het gedrag van je kat begrijpen, is de eerste stap in het voorkomen of oplossen van problemen.

Inspireren

Met praktische tips en tricks, gebaseerd op die inzichten, die je thuis meteen kan toepassen.

Adviseren

Als daarna zou blijken dat je kat toch nog niet helemaal gelukkig is, dan zoeken we samen naar een oplossing op jullie maat.

Nog enkele weetjes over mij:

  • In 2018 en 2019 heb ik gewerkt als kattenoppasser aan huis. Het winnen van het vertrouwen van de katjes en het inspelen op hun verschillende noden en karakters was bij momenten uitdagend, maar altijd leerrijk.
  • Op woensdagnamiddagen vind je me in de shop en het infopunt van kattenadoptiecafé DreamCATchers in Gent. We beantwoorden er vragen van cat servants en helpen hen om hun kat(ten) gelukkiger te maken. Spring zeker eens binnen als je in de buurt bent!
  • Samen sta je sterker dan alleen. Als student-lid van de VDG (Vereniging voor Diergedragsprofessionals) leer ik bij van ervaren collega's. Dankzij dat netwerk kan ik jou indien nodig doorverwijzen.
  • Mijn derde passie is muziek - ruim gesproken alle pop en (alternatieve) rock van de afgelopen 60 jaar. Pre-corona stond ik vaak in een concertzaal of op een festivalweide. Mét oordoppen op maat (safety first).
  • Een nutteloos weetje over nutteloze weetjes (lekker meta): er schuilt een quizfanaat in mij. Al moet ik toegeven dat het gezelschap en de snacks tijdens een quiz minstens even belangrijk zijn als de uitslag.
  • Last but certainly not least: ik ben al twaalf jaar samen met Bram. Net als ik dol op muziek en katten (bye bye, street credibility) en mijn grootste supporter in alles wat ik onderneem. Maar helemaal geen fan van aandacht. Sorry Bram 🙂

Eerdere opleidingen

Super Foods voor Katten (2021)

Happy Cats Bootcamp (2020)

EHBO voor honden en katten (2018)

Happy Cats Bootcamp PRO (2021)

Stress bij katten (2019)

Socialisatie van kittens (2019)

Seniorkatten (2019)

Verrijking voor katten (2019)

De gezonde kat (2019)

"

Els kwam een paar jaar geleden op onze toch wel schichtige oudere kater Hercules passen en had meteen zijn vertrouwen gewonnen. Uit de berichtjes, foto's en filmpjes bleek ook onmiddellijk dat hij bij haar in goede handen was. Ze heeft een heel groot hart voor katten.

Veerle V.

"

Wij hebben een eerder angstige kat die buiten zijn baasjes weinig hechtingsfiguren heeft en wantrouwig is ten aanzien van mensen, maar we merkten dat hij het nu voor zijn doen toch bijzonder goed deed. Onze catsitter Els hield rekening met de eigenheid van onze kat, wat zeker geen evidentie is.

Stephanie L.

"

We leerden Els kennen toen we op zoek waren naar vakantie-opvang voor onze katten. Zelfs het vertrouwen van onze meest schuwe poes had ze heel snel gewonnen. Katten voelen zich duidelijk op hun gemak in haar bijzijn.

Sylvie G.

"

Els is meer dan een cat lady. Ze is een cat addict die de beestjes zoveel mogelijk in de watten wil leggen, maar ook perfect aanvoelt wanneer er iets niet pluis is en daarvoor meteen actie onderneemt.

Kristof W.

Wil je ook de geheimen van de kattentaal ontsluieren?

Schrijf je in voor mijn mails met inspurratie